Psihologia iubirii

Putem prevedea durata unei relatii? Care este evolutia dragostei pasionale? Care sunt raporturile relatiei de dragoste cu cea de prietenie?

Aici afli raspunsul la toate aceste intrebari din perspectiva psihologiei.

sâmbătă, 14 aprilie 2012

5 detalii pe care nu vrea sa le stie despre fosta ta relatie


Onestitatea este indicata in orice relatie de cuplu, insa, pentru a menaja sentimentele iubitului tau, nu este recomandat sa ii dezvalui chiar totul, in special cand vine vorba despre fostul.
Iata cateva informatii pe care ar trebui sa le tii doar pentru tine! 










1. Fostul iubit era adorat de prietenii si de familia ta Iubitului tau ii place sa creada ca el este cel mai grozav tip cu care ai avut tu vreodata o relatie. Este foarte posibil sa fie astfel, insa, daca fostul era febletea parintilor si a amicilor tai, iar actualul nu, este indicat sa tii acest mic detaliu doar pentru tine.

Gandeste-te ca, daca ar afla, increderea in sine a actualului iubit s-ar duce pe apa sambetei, fapt care ar putea avea consecinte negative asupra relatiei de cuplu.

Ce ai putea sa ii spui, in schimb? Spre exemplu, i-ai putea dezvalui faptul ca fostul tau era placut de apropiatii tai, precizand, totusi, ca prietenii si familia nu il cunosteau cu adevarat pentru a-i sti si minusurile.
2. Fostul iubit castiga mai bine

Daca fostul iubit castiga mai bine decat actualul, ideal ar fi sa nu ii dezvalui si celui din urma aceasta informatie.

Barbatul din viata ta nu are nevoie sa stie ca tu esti obisnuita cu un alt stil de viata (decat daca stilul de viata din prezent te nemultumeste complet).

In cazul in care banii nu reprezinta un aspect foarte important pentru tine, spune-i iubitului tau ca nu te intereseaza cat castiga, atat timp cat face ceea ce ii place.

3. Fostul iubit ti-a frant inima

Chiar daca relatia cu fostul te-a lasat cu inima franta, iubitul tau nu trebuie sa stie acest detaliu. Nu de alta, dar ar putea sa considere ca inca mai nutresti sentimente pentru el si ca nu esti pregatita din punct de vedere emotional pentru relatia actuala.

In loc sa ii dezvalui dezastrul sentimental provocat de fostul, mai bine mentioneaza-i in treacat ca ai trecut si tu prin experiente dureroase, dar ca acum te concentrezi strict asupra prezentului.

4. Tii legatura constant cu fostul iubit

Nu este nimic gresit in a tine legatura cu fostul iubit (daca relatia voastra este strict platonica, bineinteles). Dar, oricat de des sau de rar ai vorbi cu fostul, actualul nu va vrea sa afle prea multe detalii despre prietenia voastra.

De aceea, daca te intreaba ce mai face fostul tau iubit, nu ii povesti in detaliu ultima voastra convorbire telefonica de acum 2 zile. Gandeste-te ca nici tie nu ti-ar placea sa afli ce bine o duc fostele prietene ale iubitului tau!

5. Fostul iubit ti-a cumparat accesoriul preferat

Este foarte placut sa primesti complimente, dar daca actualul iubit iti lauda colierul pretios sau cerceii cu perle pe care ii ai de la fostul, evita sa mentionezi in ce context i-ai dobandit. Ce se intampla daca ii dezvalui iubitului acest mic detaliu? El isi va imagina ca, de fiecare data cand porti accesoriul respectiv, te gandesti la fostul iubit.

Daca, totusi, te intreaba de unde ai pretiosul accesoriu, poti evita un raspuns foarte exact, spunand ca il ai de foarte mult timp si ca nu ii mai sti provenienta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu