Psihologia iubirii

Putem prevedea durata unei relatii? Care este evolutia dragostei pasionale? Care sunt raporturile relatiei de dragoste cu cea de prietenie?

Aici afli raspunsul la toate aceste intrebari din perspectiva psihologiei.

duminică, 22 aprilie 2012

Terapia prin shopping



Motto: La femei, punctul G se afla la sfarsitul cuvantului SHOPPING.

Te-ai certat cu iubitul si stai cu atentia incordata spre telefonul mobil asteptand sa te sune sau macar sa-ti trimita un mesaj? Daca o sa continui tot asa, in curand o sa te apuce plansul! Nu ca ar fi ceva rau in asta. O portie de plans “sanatos” este o metoda eficace de a te elibera de tensiunile acumulate. Femeile au norocul ca pot sa planga, cu barbatii lucrurile sunt ceva mai complicate. Ei cred ca lacrimile sunt un semn de slabiciune, care le efecteaza imaginea lor de “macho”.

Dar destul cu vaicarelile! Hai sa incerci sa iesi din starea asta! Si ce ar putea acum sa te bucure mai mult decat mersul la cumparaturi? Alergatura prin magazine te va ajuta sa faci miscare si in acelasi timp sa te concentrezi pe altceva. Ce ar fi daca ti-ai schimba look-ul? Parca te-ai plictisit de culoarea parului tau si n-ar strica sa-ti schimbi si tunsoarea. Hai in magazine sa vedem ce culoare de vopsea sa-ti iei, ce anume te-ar avantaja! Sau hai la coafor, mai schimbi o vorba cu fetele de acolo si ai sa uiti de suparare.

Nu ti-ar strica nici ceva haine noi. Hoinareala prin magazine si orele pierdute in cabinele de proba, incercand sa gasesti ceva care sa te puna cat mai mult in valoare este o sursa nelimitata de satisfactii. Nu e nici o problema daca nu ai bani. Cine spune ca neaparat trebuie sa cumperi ceva? Probatul bluzelor, rochiilor, etc. este si asta si un mod de a-ti satisface nevoia de frumos, de a te concentra mai mult pe propria persoana. Te va ajuta sa te simti mai bine in propria piele si-ti va da mai mult curaj. Daca ai gasit ceva care iti place la nebunie, dar e cam scump pentru bugetul tau, s-ar putea ca problema cu iubitul sa treaca pe planul doi. O sa-ti chinui mintea cum sa faci sa-l cumperi neaparat.

La cumparaturi poti sa mergi singura, dar daca ai o prietena care se arata dispusa sa te insoteasca, cu atat mai bine. Poti astfel sa schimbi pareri cu ea, sa faci chiar glume sau pur si simplu sa flecaresti despre nimicurile vietii cotidiene. Barfe marunte, una, alta, bla, bla, bla… si in curand ai sa vezi viata cu alti ochi. O sa devii mai optimista si fie ce-o fi! Viata merge inainte, nu e sfarsitul lumii.

Acum, cand ti-ai schimbat look-ul, parca ai inceput sa ai o parere mai buna despre tine. Te admiri in oglinda si iti inchipui ce fata o sa faca El cand o sa te vada astfel. Mirarea si admiratia din privirea lui sunt nepretuite. Si merita toti banii, crede-ma! Schimbarea de look este un secret al femeilor – gen Madona, Cher, Pamela Anderson – care, desi au varste de mamici trecute de prima tinerete, sau chiar de bunici, inca reusesc sa aprinda imaginatia barbatilor.

Specialistii sunt de parere ca mersul la cumparaturi este o metoda excelenta de a ne elibera de stres, pentru ca ne scoate din starea de monotonie. Contrar opiniei generale, nu numai agitatia vietii cotidiene genereaza stres. Plictiseala este si ea la fel de daunatoare, pentru ca produce tensiuni si frustrari. Chiar daca nu avem nici un chior in buzunar, putem sa colindam magazinele, pur si simplu ca sa ne “clatim ochii” vazand ceva frumos, care sa ne dea o stare de buna dispozitie.

Practica demonstreaza ca mersul la cumparaturi e adevarata terapie. E o metoda de a face miscare si de a ne relaxa psihic. In plus, ne ajuta sa depasim starea de depresie, atunci cand suferim din dragoste. Shopping-ul ne face sa fim mai optimisti, sa privim spre viitor si sa lasam in urma trecutul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu